Ruimtevaart is een boeiend verhaal voor alle leeftijden.

Ruimtevaart spreekt tot de verbeelding voor alle leeftijden. Een uniek onderwerp dus, dat jong en minder-jong boeit, ideaal voor een familielezing. Een speciale activiteit voor oma met haar kleinzoon, papa met zijn dochter of de ganse familie. Tijdens de lezing overlopen we wat een satelliet is, welke soorten er allemaal zijn, hoe het leven aan boord van het Internationaal Ruimtestation verloopt, hoe een raket werkt, hoe we ooit naar Mars gaan geraken en nog zo veel meer. In mensentaal, met een stevige portie humor, en met een overvloed aan filmpjes en foto’s wordt alles rustig uitgelegd. We kijken ook even achter de schermen van een raketlancering. Natuurlijk komen ook de nieuwe, landende SpaceX raketten van Elon Musk aan de beurt.

Een super fijne activiteit voor de hele familie!

 


 

Ik ben ruimtevaart-ingenieur en vertel dan ook uit mijn ervaringen en eigen leefwereld. Ik word regelmatig gevraagd om duiding te geven voor zowel volwassenen (De Afspraak / Ter Zake / Laat / Nieuwe Feiten / …) als voor kinderen (Karrewiet / schoollezingen). Hierdoor kan ik zaken of nieuwsfeiten die vaak erg complex ogen toch op een eenvoudige, begrijpbare, maar daarom niet minder boeiende manier uitleggen.

Ik schreef recent ook een kinderboek (7+) “Reis naar de sterren” voor uitgeverij Lannoo dat in zowat elke bibliotheek te vinden is.