Piet Baeke (Organisator Festival van de Toekomst – POM):

Stijn Ilsen op je podium? Dat is je kinderdromen zien uitkomen: hij lanceert je de onmetelijke ruimte in, vertelt honderduit over Belgische satellieten die hij mee in elkaar heeft geknutseld en toont adembenemende foto’s van onze wereldbol. Met zijn heldere uitleg, zijn aanstekelijke humor en zijn heerlijk enthousiasme tovert hij elke zaal om tot een ruimtecapsule die bol staat van nieuwe ontdekkingen!

Stijn Ilsen? Een echte (m)aanrader!

 

Ruimtevaart inspireert hele generaties door telkens weer grenzen te verleggen. Het past dan ook perfect als keynote voor events, seminaries, workshops.  Ik gaf al verschillende keynotes, rond het thema van Moonshot Mindsets of specifiek rond een bepaald thema op aanvraag.

 

 

Moonshot Mindsets

Technologie verandert niet alleen, het tempo van de veranderingen neemt toe. De verwachting is dat de technologie de komende tien jaar verder zal evolueren dan in de afgelopen honderd jaar bij elkaar. Er is dus nog nooit een beter moment geweest om te focussen op innovatie, om groter te denken! Iedereen in de wereld werkt aan een verbetering van 10%. Met een Moonshot Mindset zet je een goal van 10x in plaats van 10%. Als ruimtevaart-ingenieur en -manager, werkend aan innovatieve en inspirerende ruimtevaartprojecten, is een moonshot-mentaliteit mijn natuurlijke houding. Ik werk momenteel aan 2 moonshot-projecten met veel passie.
In deze keynote vertrekken we vanuit de ultieme moonshot, waarbij John F. Kennedy een hele natie inspireerde om een vrijwel onmogelijk doel te bereiken: een man op de maan zetten. Zijn visie zorgde voor een moonshot-mentaliteit die het mogelijk maakte om het buitengewone te bereiken! Met dit voorbeeld bekijken we hoe u deze moonshot-mentaliteit in uw organisatie kunt verwerven en deze kunt toepassen van kleine tot wereldveranderende projecten. Een reis vol inspirerende anekdotes, management- en ontwerptechnieken van Tesla, Apple, Google, SpaceX, Kodak & Royal Antwerp FC! En natuurlijk inspirerende ruimtevaart Moonshots uit het verleden, het heden en de toekomstige ruimtemissies.
We kijken naar technieken die worden gebruikt door de meest succesvolle innovators ter wereld, waaronder bijvoorbeeld de vijf fundamentele ontwikkelingsregels die worden gebruikt in de ‘nerd-hemel’-bedrijven van Elon Musk. Moonshot-doelen geven uw organisatie een duidelijke, gedurfde visie, waarmee u ook de oorlog om talent kan winnen en zelfs een talentmagneet kan worden.
Een inspirerende keynote die u de passie geeft om te innoveren, uw organisatie te versterken en het buitengewone te bereiken.

 

 

 

Daarnaast kan je het ruimtevaart-thema ook goed linken met elementen uit andere sectoren.

Gaan we terug met mensen naar de Maan of Mars? En waarom is dit een goed/slecht idee.

Belgische ruimtevaart? Bestaat dat?! Absoluut! Belgische bedrijven bouwen satellieten en werken mee aan de meest ambitieuse ruimtevaart-missies.

Waar kan ik als niet-astronaut mijn ticket boeken naar de ruimte? 

Er zijn bijzonder veel goede ideeen om wetenschappelijk missies de ruimte in te sturen, maar het budget is beperkt, dus je moet de juiste keuze maken. 

Er is maar 1 kans om een satelliet te lanceren, first-time-right! Bij de lancering van een nieuw product moet het ook meteen klikken.

Ruimtetuigen zijn extreem complexe toestellen, een doorgedreven design & verificatie methode is dus nodig

De aarde is maar 1 van miljarden en miljarden planeten in ons universum, op het eerste zicht helemaal niet speciaal. Wat maakt het dan toch uniek?

Hoe verenig je een extreem uitdagende specificatie met een realitische planning en kost

Hoe een commercieel bedrijf als SpaceX een conservatieve wereld helemaal op zijn kop zet

 

Enkele events waar ik recent sprak, kan je hier vinden.

Photo by Arne de Corte
Photo by Arne de Corte

Ik ben ruimtevaart-ingenieur en vertel dan ook uit mijn ervaringen en eigen leefwereld. Ik zie dagelijks technische en programmatorische problemen en ga op zoek naar oplossingen.

Ik word regelmatig gevraagd om duiding te geven op radio en televisie (De Afspraak / Ter Zake / Laat / Nieuwe Feiten / De ochtend / De wereld vandaag / Karrewiet) en geef zo’n 30 keer per jaar lezingen voor verschillende organisaties. Ik gaf recent ook een TED-talk.

Ik ben geen hard-core wetenschapper, ik ben een ingenieur die naar pragmatische oplossingen zoekt voor complexe problemen.

 

Boekingen

Rechtstreeks: stijn.ilsen@gmail.com

Read my lips: readmylips.be/sprekers/stijn-ilsen

Sprekerspool: sprekerspool.be/spreker/stijn-ilsen