Piet Baeke (Organisator Festival van de Toekomst – POM):

Stijn Ilsen op je podium? Dat is je kinderdromen zien uitkomen: hij lanceert je de onmetelijke ruimte in, vertelt honderduit over Belgische satellieten die hij mee in elkaar heeft geknutseld en toont adembenemende foto’s van onze wereldbol. Met zijn heldere uitleg, zijn aanstekelijke humor en zijn heerlijk enthousiasme tovert hij elke zaal om tot een ruimtecapsule die bol staat van nieuwe ontdekkingen!

Stijn Ilsen? Een echte (m)aanrader!

 

Ruimtevaart inspireert hele generaties door telkens weer grenzen te verleggen. Het past dan ook perfect als keynote voor events, seminaries, workshops.  Ik gaf al verschillende keynotes, ophangen aan de lezing (De toekomst van de ruimtevaart) of specifiek rond een bepaald thema op aanvraag. Het grote thema dat altijd terugkomt is:

AMBITIE

Ambitie om nieuwe doelen te stellen, om grenzen te verleggen, om dingen te doen waar anderen zich niet aan durven wagen. Ambitie is het keyword bij ruimtevaart. Zonder ambitie bestond ruimtevaart gewoon niet.

 

 

 

Daarnaast kan je het ruimtevaart-thema ook goed linken met elementen uit andere sectoren.

Gaan we terug met mensen naar de Maan of Mars? En waarom is dit een goed/slecht idee.

Belgische ruimtevaart? Bestaat dat?! Absoluut! Belgische bedrijven bouwen satellieten en werken mee aan de meest ambitieuse ruimtevaart-missies.

Waar kan ik als niet-astronaut mijn ticket boeken naar de ruimte? 

Er zijn bijzonder veel goede ideeen om wetenschappelijk missies de ruimte in te sturen, maar het budget is beperkt, dus je moet de juiste keuze maken. 

Er is maar 1 kans om een satelliet te lanceren, first-time-right! Bij de lancering van een nieuw product moet het ook meteen klikken.

Ruimtetuigen zijn extreem complexe toestellen, een doorgedreven design & verificatie methode is dus nodig

De aarde is maar 1 van miljarden en miljarden planeten in ons universum, op het eerste zicht helemaal niet speciaal. Wat maakt het dan toch uniek?

Hoe verenig je een extreem uitdagende specificatie met een realitische planning en kost

Hoe een commercieel bedrijf als SpaceX een conservatieve wereld helemaal op zijn kop zet

 

Enkele events waar ik recent sprak, kan je hier vinden.

Photo by Arne de Corte
Photo by Arne de Corte

Ik ben ruimtevaart-ingenieur en vertel dan ook uit mijn ervaringen en eigen leefwereld. Ik zie dagelijks technische en programmatorische problemen en ga op zoek naar oplossingen.

Ik word regelmatig gevraagd om duiding te geven op radio en televisie (De Afspraak / Ter Zake / Laat / Nieuwe Feiten / De ochtend / De wereld vandaag / Karrewiet) en geef zo’n 30 keer per jaar lezingen voor verschillende organisaties. Ik gaf recent ook een TED-talk.

Ik ben geen hard-core wetenschapper, ik ben een ingenieur die naar pragmatische oplossingen zoekt voor complexe problemen.

 

Boekingen

Rechtstreeks: stijn.ilsen@gmail.com

Read my lips: readmylips.be/sprekers/stijn-ilsen

Sprekerspool: sprekerspool.be/spreker/stijn-ilsen